Her ses billeder med mange gode minder fra år 2004.

I begyndendelsen af januar var Hannibal simpelthen blevet for stor til badespanden, så der var ingen vej udenom... Det gik også selv om han fik trykmærker i armhulerne af at klamre sig til badekarret! Vi lånte en spand JOVO i børnehaven for at tage den med på skiferie - og det var en stor succes allerede inden vi tog afsted. Her er det Bjørn der leger med. De tre brødre og "reservestorebror" Bjørn tager lige en "hygger" i kravlegården. Efter Hannibal sidder næsten stabilt nyder specielt Valdemar at han kan komme med i badekarret, og at han får lov til at holde ham lidt.

Billederne fra vores skiferie i Idre finder du ved at klikke her.

 
Hvad mon stilen smager af? Måske ved han at han leger gemmeleg? Lego PRIOMO klodserne kan skam også bruges til at lave beyblades af...  
 
Så blev det fastelavnstid, og Hannibal skulle selvfølgelig have lavet sit eget fastelavnsris. Risene blev produceret ved køkkenbordet - og brugt om morgenen til at slå med. Der var bare ikke rigtig nogen grund til at rise os, for Christiane var allerede på vej, så der var ikke lige plads til flere i maven...   
Når man sådan begynder at være om sig, kommer man også til skade - et koldt omslag og en sut er sagen. I MEGET lang tid var dette det helt store hit. At tømme puslespilskassen ud på kontorets gulv og så kravle rundt og se på billederne. Hannibal har fundet ud af hvordan man mosler sine storebrødre - og at de synes det er sjovt.  Så er Hannibal kommet i alderen hvor køkkenskabene bare MÅ udforskes... 
SÅ lykkedes det at lære at rejse sig op - men den (t)unge herre er også blevet 10 måneder... Det er altså superfedt med den nye udsigt! I haven var vi nået til at brænde bambus af og flytte diverse buske ud på volden som ny hæk. På ca. ½ time var den kommende græsplæne fræset med lidt traktorhjælp.
Det er næsten uendeligt svært at afgøre om man skal grine eller græde, samt hvem der er pænest?! Hannibal ser (endnu) helt almindelig og dejlig ud, men han synes de andre er sjove at se på med de ansigter.
 
Så blev det påske nok engang - og vi var tilbage i Torup. En god gang bordtennis er et hit deroppe. Hannibal var så småt begyndt at kravle og havde fået nye gummistøvler til de udendørs udskejelser - men de blev hele tiden "kravlet af" - så han opgav ånden... Så var det meget sjovere, hyggeligere og nemmere at blive holdt af Vitus og kørt rundt i en trillebør.  
Tæt på oldemor Elses sommerhus er der en utroligt dejlig naturlegeplads med udfordringer for alle i alle aldre...
 Hannibal bliver bedre og bedre til at mosle de store drenge! Men det er nu også lidt hårdt, så et hvil er tiltrængt bagefter. Mon jeg ikke lige kan få skabet åbnet med mine buttede og lettere fedtede små fingre? JO - det lykkedes søreme! SÅ kan jeg komme til at lege med plasticlåg og alt det andet sjove derinde!
Valdemar vil bare så gerne have lov til at hjælpe hvis det har noget med Hannibal at gøre. Der har altid været noget fantastisk dragende ved briller for vores drenge... Det er skræmmende som de næsten passer i bredden. Et godt vippe-klatre-træ som samtidig kan bruges som udkikspost ned over haven. Hannibal hjælper lige med at ordne maskinparken.
 Vi fandt den gamle Lego PRIMO elefant frem, og Hannibal syntes det var ret fedt - selv om han ikke kom ret langt ud af stedet uden hjælp. Far er altså noget af en bandit, og med Hannibals flade kranium fik han demonstreret hvordan man laver sugemærker i tindingen...
Til at begynde med var kurven fyldt med vasketøj, men det kan vel blive lagt sammen igen?! Vitus nærer et MEGET stort ønske om at få lavet strithår, men det er altså umuligt i hans bløde krøllede hår... Hannibals værelse er også indviet som musikværelse - og det kommer der af og til meget hyggelig musik ud af. Hannibal fyldte 1 år og lignede en der tænkte "HVORFOR kommer I ikke bare og vækker mig på den måde hver morgen????!!"
Far var forlængst kørt på arbejde, men vi hyggede os alligevel med morgenmaden. Hannibal var ret så begejstret for fødselsdagsgaverne. En af fødselsdagsgaverne var ca. 8 m3 sand, så weekend-fest-projektet gik ud på at få etableret en sandkasse til Hannibal udenfor køkkenet. Med uldhue og bar røv... Det er hårdt at blive 1 år og spise familiens mad, når man faktisk er udstyret med en lidt sart mave.

Vitus skulle overnatte i børnehaven og glædede sig bare helt vildt! Se flere billeder på Vitus egen hjemmeside her. Den nye sandkasse blev taget i brug og er vist alt i alt mere end godkendt! Hannibal så ikke helt så opgivende ud lige da jeg fandt ham... Far skulle skrive artikler, så vi tog en tur i zoo i dejligt vejr.
 
Fredag aften i Kristi Himmelfartsferien fik vi pludselig fluen... Valdemar og Vitus syntes også det var sejt at kløve brænde (de skal nok få det lært engang)  Et sjældent syn - Hannibal er ikke hysterisk når drengene er gået i bad uden ham...  
Det blev også pinse og tid til det årlige træf i Kragelund. Hannibal hygger sig med at sortere sten med farmor. Villy var også en meget fin legekammerat - her er de i gang med en gang græsplænekravl - de fik nok sagt en masse kloge ting til hinanden?!  
 
Pinseprojektet var at få fældet en masse træer, og så var det bare SUPERFEDT at få lov til at hjælpen med at køre have-traktoren! Hannibal kørte med i traktoren når den var tom og når den var fuld blev han kørt tilbage i klapvognen ved siden af den. Så både han og jeg var fuldt beskæftiget! Lidt adspredelse med en gang krolf blev det skam også til.  
Der er dage hvor det IKKE kan betale sig at rydde det hele op... Så lykkedes det Vitus at blive 5 år. Et mindre gaveorgie blev det til - Hannibal kunne vist godt huske hvordan det var... Mens mor havde eksamen, og Valdemar var på lejrskole, kom olderne og hjalp med at lave kagemand. Her leger Hannibal og oldemor Borte-Borte-Tit-Tit!
En af Vitus' gaver var et svømmebassin - og vejret var heldigvis velegnet til indvielse. Weekendens fødselsdagsprojekter var denne gang at få lavet et gyngestativ og at indhegne havedammen.  En anden af Vitus' gaver var et telt som straks blev indviet til nattebrug også. Kusine Louise var på mini-weekend.
Vitus fik en spand JOVO-brikker, og kun fantasien sætter grænserne for timevis af leg med dem. Se hvor god jeg nu er blevet til at gå (nu hvor jeg har fået modet til at komme derudaf...) Hannibal er stadig meget glad for at gynge - nu kan han både gynge inde og ude ved det nye gyngestativ. Det lykkedes at lave flere buler - denne gang ovenikøbet med blodig udgang...

Og det blev sommerferie nok engang... Klik her for at se billederne.

 
Så fik far også ferie og mors yndlingsprojekt - at male flagstangen hvid - gik i gang med ungernes hjælp (på trods af regnvejret - godt det var oliemaling!) Der var bl.a. indendørs syre-base eksperimenter i det regnfulde sommervejr. Hannibal blev hurtigt meget meget modig - så det er med at se efter ham, når der er lidt stille...  
 
Vi fik besøg af Oliver til en overnatning - de to drenge hygger sig altid utroligt godt sammen. Oliver blev hentet af sin familie, og vi fik mødt tvillingerne Sigurd og Mille der er ca. 1 måned yngre end Hannibal (men han sov hele tiden, så han så dem slet ikke...) Et andet af mors længe ventede ønske-projekter var at male en masse mørkt træværk hvidt. Det blev SÅ pænt!  
 
Christian og Lone med unger kom forbi en dag. Projekterne denne gang var at lave havebord + bænke og at få etableret klatrevæggen på nordgavlen. Der blev dog også tid til almindelig have-hygge.    
Vi nåede at bruge bordet hele 3 gange i den våde sommer - og vi huskede kameraet en af gangene... I starten af august lykkedes det endelig vejrguderne at fatte at vi bor ca. 400 m fra en dejlig badestrand. Hannibal skulle lige vænne sig til den noget lave badetemperatur, men han syntes det var hyggeligt nok - Valdemar og Vitus syntes det stille vand var dejligt at bade i. 
Hannibal var lidt mere movsig hjemme ved det tempererede vand i et have-badekar... Det går da meget godt, far! "What goes up - must come down"... Du skal ikke sidde der og grine af mig, far!!
Vitus blev opereret og blev denne gang noget dårlig af narkosen, så han tog et par dage med fred og ro - og operationshætten hos sig. Hannibal kan hurtigt finde ud af at lave ulykker hvis han føler sig hæmmet af bøjlen i stolen. Men det er lidt vildt at tage den helt af... Hannibal var ret begejstret for at få lov til at give Christiane en "prutter" - og at sige "De-dåh" (ding-dong) på navlen... En meget fin og improviseret koncert med brødrene Enemærke.
   
Hannibal har spottet at Vitus ikke har spist op. Det skulle ikke gå hans næse (mund, red.) forbi! Hold da helt op hvor er jeg bare dygtig til det der med kniv og gaffel! - Og her er så beviset på at det stadig er lidt for tidligt at tage bøjlen helt af hans egen stol!  
     
2. klasse og Valdemar på Båring Skole d. 17. september 2004.    
   
Vitus, alle voksne, Rødder og Spirer i Asperup-Roerslev Børnehave d. 24. september 2004.     
Vi skulle vække Valdemar med fødselsdagssang, og Hannibal var bare superklar med flaget. Så blev Valdemar 7 år - de siv på legeværelset fordi Sinne og Claire var på besøg og havde lånt soveværelset af drengene. 2. klasse kom til fødselsdag - og der skulle selvfølgelig være skattejagt igen! Han skal nok blive en lige så stor spasmager som alle andre drenge i familien!
 
Valdemar gav Kwela-koncert, og Hannibal blev straks NØDT til at danse helt vildt med måsen. Verdens største "hop". Måske kan vi være heldige at få ham til at trække den engang?! Så blev det d. 6. oktober og vi fik Christiane i familien. Se mange flere billeder af hende på hendes egen hjemmeside her.
Hannibal syntes det var meget spændende med alle de nye ting der foregik her. På mors fødselsdag dagen efter Christianes fødsel var der desværre en vild tiger der havde spist Valdemar. Hannibal var helt vild denne dag, fordi Majas hest Plato var på besøg i haven. Selv Valdemar tog mod til sig og ville gerne op at sidde en tur.
"Seeeee seeeeeee" var et af de meget hyppige udbrud. 2 dage gammel og fanget i et sjældent øjeblik med øjnene åbne. Hannibal brugte meget tid på at beundre Christiane behørigt. Et lille forsigtigt klap på hovedet blev det også til mange gange.
 Og så startede festerne! Hannibal fandt allerede på 3. dagen ud af at når jeg ammede Christiane, var der fri bane til at lave diverse køkken-ulykker!! Mormor og morfar kom forbi på vejen hjem fra Egypten, og dagpleje-barnet Hannibal var LYNHURTIG til at tage fat i vognen for at komme med ud at gå en tur.
     
Når man er en sej storebror skal man da have lært at putte mønter i sin sparebøsse, synes mormor. DET blev hurtigt lært. I efterårsferien mødte Christiane kusine Marie og fætter Andreas hos farmor og farfar. Der har vist været lidt for mange barnehænder med til at stable kanten på den flotte runde brændestabel??!! Hannibal er så fræk at han af og til fortjener en gang "tæsk" af de store - til alles højlydte begejstring.
Vitus elsker også Christiane og synes det er dejligt at få lov til at nusse og nysse hende lidt. Hannibal fik lov til at komme på udflugt på storebrødrenes soveværelse en nat. Han hylede som tak i 2 timer fordi han hellere ville lige sammen med dem i den store seng. Så det var kun den ene gang! Billedet siger vist alt?! SVØMMEHAL!!!!! Taget på fersk gerning, Hannibal! Men denne gang var håndklæderne da i det mindste ikke hevet ned i badekarret...
 
Tænk, hvis bare mine fødder var lig så store som fars! Det er ind imellem lidt rart at lege lille igen. - Og når man så er stor kan man jo gå i skabene og lave flere cappucino-chokolade-drys-ulykker!  
Midt i november fik vi weekendbesøg af Magnus og Oskar. Bjørn var med hjemme fra skole og endte med også at sove her. Alle drenge havde det dejligt.  Efter et par gode timer i haven med en varm og fugtig hue lykkedes det endelig Vitus at få strithår! Så vi skyndte os at putte lak i og tage et billede. Hannibal læser højt for Mathilde - han er stadig ret begejstret for hende.
 
Der var Junior MGP om lørdagen - og Christian og Lone var kommet for at hente ungerne. Oskar og Vitus stod ikke distancen... Valdemar er stolt over selv at kunne tage og holde sin lillesøster nu.  
 
En glimrende aften-hyggestund uden alle de larmende drenge i nærheden. Der var gået godt en måned, men Hannibal havde ingen problemer med at huske det han havde lært af mormor. Vitus bad om lov til at pudse vinduer - og vi kunne ikke hurtigt nok få fundet en trappestige til ham... Han pudsede alt det han kunne nå i hele underetagen. Jeg kan lige nøjagtigt være der.
Søskende-gruppebillede i slutningen af november. Christiane er meget veltilpas i badespanden. Hannibal er helt vildt glad når Christiane får lov til at komme med på puslebordet. Hannibal hjælper med madlavningen - her er det champignons der får en tur i æggedeleren.
Uhm - risengrød smager godt i hele hovedet! D. 17. december skulle vi hente Sinne og Claire i onkel Anders' lufthavn i Billund. Hannibal og Vitus nød udsigten og så flyet lande. Vitus var så heldig at få et VIP skilt på og komme med helt ud i paskotrollen for at hente Sinne og Claire. Vi andre ventede i ankomsthallen, og Hannibal trådte forsigtigt tæerne af sig selv, indtil han var tøet helt op.
Vitus var dygtig til at køre Hannibal i klapvognen, mens jeg havde Christiane i bæreselen. Det var vist godt nok til bagagen, men det var ikke længe vi skulle kikke den anden vej... Alle mand og piger klar til afgang. Vitus og Claire lærte hinanden lidt engelsk og dansk på bagsædet, mens Sinne og Christiane havde travlt med at møde hinanden for første gang.
 
Christiane havde vist ikke noget imod englænderne.. Mormor kom også på weekend, og så var der "konkurrence" om bleerne. En kat? Nej! En gren i skoven? Nej! En snor i noget legetøj som blev kørt frem og tilbage i panden... Han har endda fået ar af det!  
 
3 superflotte fyre i nyt festtøj klar til Christianes barnedåb.  Hele familien samlet foran huset da vi kom hjem fra kirken.  
Christiane havde det fint og godt på fars arm, og Hannibal kom lige så stille hen til døbefonten for at se hvad det hele var for noget.  Sidst på eftermiddagen vågnede frøkenen op igen og fik sig et godt måltid mad. En hurtig omklædning, og så var det allerede tid til en lille lur igen!
 
4 generationers kvinder i lige linie. Alle pigerne i mormors familie. Endelig fik kusine Louise sin egen kusine.  
Et par dejlige brødre der nyder hinandens selskab...   Ååååh, mor - nu skal du altså ikke blive for sentimental!!! Min lillesøster skal have et kram, for hun er så sød! Og hun er begyndt at smile til os.
Claires (og Christianes) første danske jul blev hvid - så det blev selvfølgelig fejret med en god gang sneleg i haven.  Valdemar og Vitus havde digtet en juletræssang på Kwela-melodien, så dansen indledtes med en lille koncert. Vitus fortrød at han ville spille med - men Hannibal ville vist gerne træde til i stedet.
 
Moster Sinne er altid god for at piske en lille stemning op... Hannibal syntes det var superhyggeligt at danse rundt om træet! Christiane hyggede sig vist også på hendes første juleaften.  
Og pludselig lød det "Ho, ho, ho"... - og ind trådte julemanden med sin sæk. "Nejjjjjjjj!!!" Som det ses havde Hannibal en STOR oplevelse ved mødet med selveste julemanden. Hannibal var heldig - først fik han en gave, og bagefter overtalte vi julemanden til at danse en enkelt dans med rundt om træet, selvom han havde MEGET travlt den aften. Hannibal var begejstret for at få lov til at sidde på julemandens arm. 
Efter gaveudpakningsræset var der tid til stille og roligt at sidde og lege lidt med gaverne. Og så kom nytårsaften igen i år. Der var dømt nix pille indtil dronningen tonede frem på skærmen. Alle store og små børn opførte sig for første år 100% eksemplarisk på en gang, mens dronningen talte. Magnus og Oskar havde fået en FEEED julegave - for store og små...
Posen med hatte, skralder etc. lå meget pinligt i kælderen i Båring, så middagen ved bordet blev en anelse mere afdæmpet end den nogen gange har været. (Men det gjorde nu ikke noget for en enkelt gangs skyld...) Christiane sov over 6 timer til middag og fortsatte med at blunde aftenen lang - det viste sig dagen efter at det var begyndelsen på tredagesfeber...
Hannibal og Mathilde har gang på gang mere og mere glæde af hinanden.  Der ventes tålmodigt de sidste sekunder i år 2004 - og helt målløs over at alle er hoppet ned fra stole og sofaer skulle Hannibal have hele 2 voksne til at hjælpe sig.
Vi fik heldigvis nye sikkerhedsbriller af nogle i nabolaget - for med MEGA-knaldperler er det godt med sikkerhedbriller (især dem med indbyggede ørepropper!!) Jo-jo.... Sikkerhed er da i højsædet. "Bumm - bumm" tilbragte Hannibal de sidste par timer af 2004 og den første halve i 2005 med at udbryde på repeat.

Gå til: toppen - forsiden - sitemap