Her er en række oplevelser fra vores dejlige skiferie i Idre Fjäll i Sverige i januar 2004.

Dette er udendørs-billederne. Se også billederne fra hytten.

Vitus og Oskar var på den samme skiskole - det gik MEGET ud på at hygge sig og lege i sneen med ski på. Elgen Aske stod på børne-begynderbakken - for at de små kunne lære at køre UDENOM den... (Vitus endte med at være god til det!) Transportbåndet kørte bare derudaf så børnene bare kunne stige på og af og på den måde lære lidt om hvad en lift er. Meget mageligt kunne det gøres uden ski - det er i øvrigt Vitus i midten og Oskar bagest.
Der blev skam også kørt ned ad bakken i fiiiin stil - liiige indtil Vitus fik overbalance - og landede for fotografens fødder...  Humøret tog i løbet af ugen ikke skade en eneste gang!
 
Den sidste skiskoledag var der arrangeret udflugt, så Vitus og Oskar ventede spændte. Wauw! Skal vi virkelig ud at køre med den??? Større kunne det næsten ikke blive! Klar til afgang op i fjeldet for at spise pølser og møde elgen Aske live.
 
Valdemars skiskole var længere oppe i landskabet, så vi fik ikke så mange billeder derfra. Ugen sluttede med uddeling af årets diplom. Selv om børnene her var lidt større, var der stadig lagt vægt på hygge og leg. Et enkelt billede af Valdemar på kørende ski lykkedes det os at tage.
   
Efter skiskolen var det tid til en sød forfriskning for at samle energi til at gå hjem til hyttens frokost. Om eftermiddagen var vi et par gange på en lille børnebakke med tilhørende "rigtig" slæbelift i børnelængde for at øve lidt. Stoleliften til fjeldets top gik faktisk lige hen over hytten, så med walkie-talkies kunne hyttefolket blive adviceret og skynde sig ud med kameraerne.  
   
I liftkø til slæbeliften der kørte lige til døren (hvis man hoppede af ca. 100 m. fra toppen) Valdemar blev i ugens løb habil slæbelift-kører. Vitus og Rasmus på vej af liften ved hytten (med delvist krydsede ski...) Det gik skam fint! Valdemar kommer bagefter og kunne så få hjælp til at komme af også.  
   
Hannibal tilbragte nogle formiddage i en lejet pulk, så han kunne blive trukket lidt rundt i den friske luft. Hannibal lå lunt og godt i lammeskindsposen - og tog sig en lille lur pakket godt ind.  
     
De 5 drenge til et skiskole-start gruppefoto. Et par fine ture i terrænet ved Askeland kunne det skam også blive til. Det var dejligt lunt i skoven, og med lidt chokoladelinser i de voksnes inderlommer kunne næsten alt lade sig gøre.  

Gå til: toppen - tilbage til 2004-kavalkaden - forsiden - sitemap