Her ses billeder fra sommerferien 2006.

Ferien startede herhjemme i det skønneste solskin - og det fortsatte heldigvis HELE sommeren ;-)

Valdemar og Vitus var på sommerskole - den første uge var det Robinson Crusoe i Kohaveskoven - der var mere end almindeligt beskidte efter en lang dag i skoven med bål!! Den næste uge blev der produceret smykker til den store kobber-medalje på Natursjov.
De to abekatte her syntes det var fedt at tage en tur ned til vandet og se hvordan drengene havde det på sommerskolen!  Valdemar var vokset fra sin elskede cykel Forza, men med denne nye Maxxum XX og 21 gear var det helt i øjet - også for stolte Vitus som fik Forza overdraget.  Det er FEDT at gå rundt i storebrødrenes gummistøvler - selv om gå er så meget sagt, når de er så lange at man kun kan stå i dem...
 
På vej til stranden - det er bare skønt at det kun tager 5 minutter at gå derned. Alle vandhundene samlet på et sted for en gangs skyld. Hannibal var ikke så pjattet med at bade i år, men han kom da ud ind imellem.   
Hannibal og Christiane fik en tur i zoologisk have med et par andre Sct. Knud kvinder & medfølgende børn.  Det nye skildpaddeanlæg blev studeret nøje. Prøv at være en tapir - du risikerer at blive ædt!  Sælerne var et godt kik værd i laang tid!  
Legepladsen er altid værd at besøge i zoologisk have. Det er altså hårdt at være på oplevelsesturtur i hedebølge!!  Mødregruppe grillaften med Christianes mødregruppe-venner - nu for andet år i træk og helt sikkert en tradition der er kommet for at blive...  
 
Var tøserne mon klar til at sove?? Nej ikke helt, men vejret var godt og vi sad ude til efter midnat.    
   
Der var reste-party med familien Hedeman-Kjærgaard om mandagen. Viggo kunne lige klare varmen.  De store drenge sov i legehuset til Hannibals STORE fortrydelse!!  Uha - hvor kan man pludseligt blive træt når det er ferie og man selv synes man er for stor til middagslur!! 
Der var gang i penslerne igen i år - her er det kælderskakten. De sidste detaljer fik en omgang hvid maling.  Selv årstallet blev shinet op - og nu med moderne skrifttype også.  

Vi fik besæg af vores gamle naboer fra Skæring en weekend - og det var i sandhed en UDE-weekend i "Danmarks største kolonihave".

Rasmus og Irene gik til den og fik faktisk kløvet resten af de fældede træer fra den første vinter her. De svedte og lugtede fælt af sved og harpiks!  Havebassinet var et hit - især hos de mindste - Bertram er 14 dage yngre end Christiane. Christiane ELSKER rutschebanen - selv om det er lidt svært uden tøj på at få fart på. Men så kan man jo altid prøve at klatre op indvendigt!
Hannibal gav op på hul 3 i en af vores utallige sommer-krolf-runder. Hannibal kom denne gang med i legehuset og var KÆMPESTOR hvis han selv skulle sige det! Koldskål og kirsebær til dessert. De mindste hyggede sig også ved deres bord.
Ved vandet var weekendens helt store attraktion at Rasmus havde surferen med i en snor til udspring og leg. ET SIKKERT HIT!!  HOPLA!!! Det var også fedt bare at blive trukket lidt rundt.
     
Det er nu også helt godt bare at sidde i vandkanten og hygge sig! Familien Dalsgaard Broen - Bertram, Anne, Kirstine og Irene    

Så startede vi Multiplaen og drog til det nordjyske.

 
Ferien startede med frokost hos Halsolderne - og et computercheck. Der var alt hvad alle aldres hjerter kunne begære... Oldemor og oldefars gamle trappe har lagt trin til MANGE børns leg og hop!  Christiane "hoppede" i hvert fald også mange gange!
   
Det var noget af en fed stol olderne har. Vi fortsatte til Lønstrup og nød udsigt, mad og solnedgang i mormor og morfars sommerhus. UHM - dejligt med noget koldskål! Også selv om det løber ud af skeen helt af sig selv.  
 
Fodbad inden sengetid. De 3 drenge havde æren af at sove i traileren - især Hannibal havde en STOR oplevelse.   
 
Mormor fyldte 60 år, og Christiane havde travlt med at kikke på at mormor pakkede alle gaverne ud. Stangtennis har altid været en god sport - også selv om Vitus vist ikke helt har lært endnu hvor langt man skal stå fra stangen.   
 
D. 20. juli tog vi på udflugt til Skagen og Grenen - denne gang ville vi gå derud selv og lade sandormen køre sin egen vej. Det var hyggeligt at gå i vandkanten og lade de små bestemme tempoet. Lise, Klaus og Stine var i sommerhus i Skagen og stødte til udflugten.  Drengene var gået i forvejen, og dette var synet der mødte os, da vi nåede derud... Det er den øverste farve på Vitus' bluse der er den normale (tørre)...   
 
Familie-gruppefoto. Christiane skulle selvfølgelig også soppe i både Kattagat og her Skagarak/Vesterhavet. Det meste af selskabet lige midt i Jylland!  
På tilbagevejen samlede vi olderne op igen - de havde siddet og nydt udsigten over Kattegat og alle de vandrende turister lidt længere nede af kysten. Hannibal gik hele vejen selv og var enormt stolt, men også lidt træt - så ca. 100 m før vi var fremme ved Drachmanns grav igen gav han op og kom op i de højere luftlag.   I tørt tøj igen og placeret i ro for en kort bemærkning...
 Vi kørte til Den tilsandede Kirke for at indtage frokosten - og der var det fedeste klatretræ - syntes alle 4 unger.  Oldefar forbarmede sig lidt over Christiane og var hendes personlige oppasser. Den tilsandede Kirke - kun tårnet står tilbage.
       
Og så var der frokost i den dejlige skygge. Olderne der nu er forældre til en 60-årig, klarere heden og turen i fin stil. Vi kørte videre til Torup hvor farmor og farfar ventede os.   
       
Ikke helt så stort som herhjemme, men til gengæld mindst lige så hyggeligt. Vandhundene fortsatte i stor stil - og selv Hannibal havde lyst til at komme ud - i hvert fald om halsen på farmor eller far.    
Vi tog på vandreudflugt i Svinkløv Klitplantage. Det skulle angiveligt være en tur på 2,5 km, men pga. dårlig afmærkning og forkert parkeringsplads-start endte vi på en 6 km tur. Det tog næsten 2 timer, og Hannibal viste sig supersej og gik hele vejen - selv Christiane gik en del af vejen i højt humør.   Mod slutningen af ruten skulle der soppes så fødderne kunne blive kølet lidt af igen. Måske en kommende trapez-artist?
Det var skønt at få lov til at gå lidt i bækken. Og det var skønt at kravle lidt også.  Der kom et par abekatte forbi huset...  Godnatlæsning og aftenhygge - de to små sov sammen og de store var på hemsen.
 
Der blev også tid til drageflyvning. Naturlegepladsen bliver heldigvis vedligehioldt og er et KÆMPE hit hver gang.  Der er udfordringer for styrke- såvel som for balancetræning.  
 
En ægte sommersport! Der var så meget blus på lampen, at brændglasset blev fundet frem, og ungernes navne fandt vej til en gammel telefonpæl...    

Ferien fortsatte med den fælles ferie med familien Schrøder Larsen fra Vojens der kom til sommerhuset i Torup.

 
Der blev grillet og spist ude i aftensolen på højen foran huset.  På vej i seng blev der plads til lidt leg i stuen.  
Udflugtsmålet var denne gang Limfjordsmuseet i Løgstør - museet var faktisk ikke noget vildt at skrive hjem om -   - men der var et krabbebassin som i den grad kunne aktivere legebørn i alle aldre! 
 
Det startede meget still og roligt.  Mathilde følger nøje krabbegangen på bunden. Ligeså gør Christiane -   - som snart tager mod til sig og kommer ned på hug. 
Måske kan jeg nå dem? Far holder i mig, så der sker nok ikke noget. Se krabben her!  HOV - hvor blev den af?  Nu skal jeg finde den igen... 
Også drengene havde fundet ud af at det var inde i hjørnerne i skyggen at krabberne gemte sig - og snart blev de korte ærmer våde!  Alle drengene fik taget mod til sig og fik rørt ved krabberne... Men selvfølgeligt var det Vitus der var den mest udfarende... 
 
Rasmus fik fanget en lille reje. Vitus fik fanget to krabber, og fik dem til at sætte kløerne i hinanden -   - men en af dem satte så også kløerne i hans hånd...  Overløbssikringen blev brugt som boble-sugerør for en periode. 
 
Imens gik Mathilde og Christian en tur langs Frederik d. VII's kanal.   Det skulle Christiane så også lige prøve.  
 
Vi kørte til Aggersborg og spiste den medbragte frokost der - stenen der markerer midten af den gamle vikingeborg var selvfølgelig et mål i sig selv. Der var dejlig skygge og der blev leget på græsplænen -   - klatret på det fredede stengærde (men ikke så længe) -  
   
- der var også tid til et bleskift -   - men noget af det fedeste var dog at løbe ned ad slisken og råbe så højt det var muligt... Og Magnus' nye Diablo kom i sving.   
   
Vi nåede også lige omkring Klim Kalkovn på hjemvejen for en kort visit - der var formidabel udsigt fra tårnet.    
Bob bob bob - 2 spil var i sving og turneringerne blev spillet i stor stil af store og små.   Et lille eksempel på de kulinariske tilbud.
Et andet eksempel på de kulinariske tilbud - her er det blåbærlagkager som Hannibal og Oskar meget stolte var med til at lave og bære ud!   Christiane og Mathilde kunne fint finde ud af det sammen.
 
Diabloen blev noget af et konkurrenceparameter - altså mellem Rasmus og Christian. Her foreviser Rasmus et kast med sjipning...     
Denne serie er lidt mere kompliceret - der er simpelthen tale om et rullefald (i daglig tale en koldbøtte, men pindene var så tilpas meget i vejen at det kunstneriske udtryk måtte lade noget tilbage at ønske.......)   
I lige dette tilfælde lykkedes det ikke at gribe igen, men det blev set flere gange at det kunne lade sig gøre! Og vi venter nu på at se Christian udføre samme nummer :-)   
 
Fra drengenes sovesal. Og så var der dømt legeplads igen - Christiane og Mathilde fik rutschet mange ture - og det er til at se at Christiane er vant til lidt af hvert fra rutschebanen i haven herhjemme.   
På "jorden er giftig"-turen var der rigeligt med udfordringer - og Mathilde og Hannibal stod ikke tilbage for de store.   
Klatretuen her var en fin udfordring for de 3 mindste. Op på toppen og sige "TA-DA!"   Christiane på den lange balance-krokodille - det gik fint.
Gynger ved man da bare hvad er! Klatrestammerne her var en udfordring - men Rikke i nederdel måtte alligevel opgive at komme helt til tops denne gang :-(  Rikke kunne trøste sig ved at Christiane trods alt ikke kom højere op...
På balancebommen fik Christiane en meget fin udfordring og gik indtil flere skridt derudaf. En vippe ved man da også bare hvad er! Trapperne blev for kedelige, så de 3 små var da bare nødt til at klatre op ad skrænten! 
     
Oskar på toppen og Mathilde og Christiane på vej ud af rørene.  Hannibal og Oskar med godt med lyd på, så jeg kunne trykke på knappen på det rigtige tidspunkt. I fuld fart derudaf...  Der var også fine udfordringer for de største drenge.
   
Og så skulle der lige køles lidt af med at blive lidt rundtossede.     
 
Faktisk var der ind imellem nogle der opholdt sig indendøre - her til børnetime. Og her til den sidste madlavning.  Imens spillede de der følte sig for store til Anna og Lotte bob udenfor.   

I første weekend i oktober havde vi besøg af gymnasiekliken her i Båring. Denne gang i en light-udgave med mange afbud, men vi var da 9 børn og 6 voksne...

Christiane og Mathilde hygger sig sammen hver gang. Hannibal har det som blommen i et æg! Han kan lege med tøserne - og øjeblikket efter mosle med de store drenge. De store drenge kan også selv...
   
Et par frække tøser der godt kan finde ud af at abe efter hinaden! Der var god leg både ude og inde.
     
Bleskift og hundekunster... Labyrint-kopi fra Labyrinthia - en god udfordring at finde ind til midten. Herlev-familien Svenstrup skulle videre til familiefest i Århus allerede lørdag formiddag Krolfbanens første Hole-in-one blev naturligvis belønnet med en flaske champagne!
 
Eftermiddagsudflugt til stranden, hvor vi mødte naturvejleder Mads i færd med at forklare om forskelligt bundkravl. Ungerne kastede sig over dyr, vand og snask - og det var aldeles sjovt at pille i! Christiane skulle vist ikke lige den dag melde sig ind i Dyrenes Beskyttelse...  
Et pludseligt regnskyl sendte os i ly under træernes grene - undtaget Mathilde som bare rendte rundt uden tøj på og var ligeglad med vejr og vind. Der blev lavet dæmninger og vandfald til den helt store guldmedalje.  
Tilbage på gårdspladsen var der tid til igen at rende rundt og være frække i blikket! Man har vel lært at blinke med det ene øje! Der blev også tid til lidt haveleg og team-spirit udfordringer. Hannibal og Oskar kravlede lystigt rundt i klatretræet.
     
Vojens-familien klar til afgang!      

Gå til: toppen - tilbage til 2006-kavalkaden - forsiden - sitemap